Besplatna dostava za narudžbe iznad 24.99€

Zorina mast XXL, krema za tjemenicu, krema za njegu kože

Mamin blog: “Zorina mast XXL pobijedila je tjemenicu u samo tri dana”

Puno puta čuli smo kako naši korisnici koriste Zorinu mast u različite svrhe – od liječenja opeklina, njege suhih ruku, za kožu tijela, ljepša stopala… no ovoga puta javila nam se mama Vesna koja je uz pomoć Zorine masti, nakon nekoliko mjeseci borbe, pobijedila tvrdokornu tjemenicu na glavici petomjesečne bebe. Njihovo iskustvo podijelit ćemo u cijelosti, onako kako je stiglo na našu adresu. Nadajući se da će pomoći još nekome.

“Nijedna majka nije sretna niti zadovoljna kad se na mirišljavoj i nježnoj glavici njene bebe pojavi tjemenica. Dotad predivna mala glava odjednom je prekrivena masnim naslagama koje, osim što nisu oku ugodne, nisu nimalo jednostavne za ukloniti. Tjemenica kod beba, o njoj sam čula puno, mame su oko nje stvorile desetine teorija o tome koji šampon koristiti i kako je češljati, četkati i ukloniti. Međutim, moja prva kćer nije je imala, zbog čega sam uvijek mislila da sve te mame zapravo pretjeruju, da tjemenica nije zaslužila da ju se okarakterizira kao neprijatelja broj jedan bebine glavice. A onda ju je dobila i moja Sara… Oko trećeg mjeseca života, iz njenih plavih pramenčića počela je izbijati kao što izbijaju gljive u šumi. Jedna “krpica”, dvije, tri, četiri… I u samo dan-dva njena glava imala je žućkasti masni prekrivač kojeg su stvorili ili hormoni majke ili masnija koža djeteta. Znala sam da nije bolest, znala sam da nisam to ničime izazvala, ali bila sam u problemu. “Želim čistu glavicu, vrijeme je za bitku!”, odlučila sam, i bacila se na savjete s foruma i Facebook grupa. 

Savjet 1: Koristite bademovo ulje za bebe

Princip kod skidanja tjemenice, odnosno naslaga koje nastaju zbog povećanog lučenja lojnih žlijezda, uvijek je isti – nauljiti bebinu glavicu provjerenim sredstvima, potom je ostaviti nekoliko sati, a zatim okupati bebu i blagim, za to predviđenim šamponima, skinuti naslage. Pratila sam upute i tjedan dana se trudila skinuti joj tjemenicu uz pomoć ulja sigurnog za bebe, kombinirajući ga sa specijaliziranim, blagim, baby šamponom. Ljuskice su se skidale polako, jako teško, nježni češljić i četka nisu mi pomagali, tražila sam si propuste. Prvi dan sam mislila da sam ulje ostavila prekratko na glavici, drugi da sam stavila premalo šampona, treći da sam je prenježno četkala, četvrti… nisam više mislila, počela sam gubiti samopouzdanje. Potražila sam novo rješenje na forumima za mame i bebe, svima drugima išlo je kao od šale. Meni nije. Skinula sam tek 10 posto zahvaćene površine i prestala. Sljedećeg tjedna i to se vratilo. 

Zorina mast XXL, krema za tjemenicu, krema za njegu kože
Početak, prije korištenja Zorine masti XXL
Savjet 2: Maslinovo ulje je najbolje

Kad sam već klonula duhom, na jednoj od internetskih stranica pronašla sam savjet majke koja je tvrdila da je isprobala sva sredstva kao i ja, da nije uspjela ukloniti tjemenicu (kao ni ja), te da je jedino pomoglo dalmatinsko maslinovo ulje. “To je to!”, shvatila sam. “Glavica moje bebe sigurno voli mediteransko!”. Maslinovo ulje sam imala tek na dnu boce, trebalo je biti dovoljno za jedan dan. Razmazala sam to malo ulja preko tjemena svoje kćeri i čekala. Čekala sam ovaj put i tri sata (ne osuđujte me), a onda smo pošle na kupanje. Ponovljena radnja: skupi šampon za kosicu – frotir – češljić – mekana četka. Ovoga puta doživjele smo uspjeh i skinule dvostruko više nego prvi put. Ipak, glavica se i dalje žutila od tjemenice. 

No bila sam ohrabrena i shvatila da je u maslini spas. Ali ulje sam potrošila. Kako brzo do organskog i provjerenog ulja?! Dok sam na kauču prebirala po telefonskom imeniku tražeći dobavljače i prijatelje uljara, na stoliću ispred sebe ugledala sam zelenu kutijicu – božićni poklon koji sam dobila od sestre, Zorina mast XXL pakiranje. Prvi tren nisam shvatila što mi svemir poručuje, a nekoliko trenutaka kasnije upalila se lampica – Zorina mast je od masline, zašto ne bih probala s njom? Najprije sam Googlala je li to itko prije uradio. Nisam našla slične slučajeve, ali me ohrabrilo što sam pročitala da su je majke beba koristile za sve – od mazanja pelenskog osipa, mazanja kože bebice, kojekakvih dermatitisa… Pisalo ili ne pisalo, forumašice su je koristile na bebama i mahom sve bivale zadovoljne rezultatima. Tako sam i ja krenula u borbu s tjemenicom. Ispravka, Zorina mast XXL i ja krenule smo u borbu s tjemenicom. 

Zorina mast i tjemenica, dan prvi

Oduševljenju nije bilo kraja već prvi dan! Namazala sam glavicu bebe i pustila sat vremena. Magična Zorina mast učinila je ostalo. Više od pola ukupne tjemenice spalo je u prvom pokušaju. Bila sam fascinirana rezultatom, a ovoga puta sjetila sam se fotografirati prije i poslije Zorine pa posve slučajno imam i dokaz. Odlično! 

Ipak, bila sam oprezna i odlučila ne koristiti šampon kod kupanja (i ne tretirati kosicu s previše proizvoda). Tu sam možda pogriješila, Zorina mast nije se dala skinuti samo s vodom, glavica je ostala masna, ali ne i vlažna. Možda zahvaljujući tome nije bilo nimalo crvenila nakon češljanja. Zorina mast nahranila je bebinu kožicu. 

Zorina mast i tjemenica, dan drugi

Sa Zorinom nisam žurila, drugi tretman tjemenice uslijedio je tek za dva dana. U međuvremenu se tjemenica nije vraćala ni povećavala. Drugi put sam ponovila sve od prvog dana, i ovoga puta, nakon sušenja glavice, tjemenicu više nisam vidjela. Odnosno, da ne lažem, zadržala se minimalno, tek na dva mjesta. Taj minimum uklonila sam u trećem danu, nakon čega je bila “kao rukom odnesena”.

“Zoru” koristim za mazanje isušenih i ranjenih ruku (mojih), tjemenice (bebine), namazala sam ja nju na koncu, kao i tete s foruma, i na bebinu guzu; starijoj kćeri pomažem kod ozljeda, a po novom sam s njom tretirala i ranjenu nogicu našeg kućnog ljubimca. 

S obzirom da je koristimo svi u obitelji, obavezno kupujem Zorinu mast XXL, kako nam naše omiljene kremice nikad ne bi nedostajalo. Toplo je preporučujem, isprobajte. 

Povezani Članci: Zorina mast – ljubav, ljepota i priroda u jednome

Podijelite ovaj članak:

Povezani članci

  • Sve objave
  • Blog
2