Besplatna dostava za narudžbe iznad 24.99€

Zorina mast, Krema za ruke, njega i krema za suhe ruke

Krema za ruke – obrana od crvenih i ispucalih ruku

Osjetljiva koža ruku nije dijagnoza koju ćete dobiti kod liječnika. Obično je posljedica kontakta s kemikalijom, kozmetičkim preparatom, jakim sapunom ili snažnim i hladnim vjetrom. U takvim situacijama ovakva koža najprije će postati gruba i crvena, a potom će početi i pucati pa i krvariti.

Uvjeti i razlozi zbog kojih koža puca ozbiljni su i nisu za podcijeniti, a mogu se držati pod kontrolom s malo više njege, promjenom rutine za njegu ruku, a pomoći će i kvalitetna krema za ruke.

Što je uzrok osjetljivoj koži?

Najvjerojatnije je to gubitak vode ili masti iz same kože. Bilo što od ova dva razloga kožu će isušiti i iscrpiti te dovesti do stanja boli, pucanja, krvarenja… Osobama koje se muče s ovim problemom, ružna koža ruku najmanji je problem. Njihove ruke bolne su na dodir i pokret, a upalni proces onemogućava im normalne kretnje te nerijetko narušava miran san i općenito, svakodnevicu i život.

Kako se može spriječiti?

Ako ste među osobama koje se bore s osjetljivim, bolnim, suhim i upaljenim rukama, najprije morate uložiti u preventivu. Čišćenje kuće nedopušteno vam je bez rukavica za ruke. Ako i u ovom slučaju imate reakcije, možda ste osjetljivi na lateks pa gumene rukavice zamijenite najlonskim. Ni na hladnoću nikada
bez rukavica! I pamučne za jesen, i zimske za zimu, rukavice će vas spasiti patnje i bolova.

Nakon svakog korištenja sapuna – krema za ruke! Krema za suhe ruke ili krema za ispucale ruke, vaša koža mora biti nahranjena. Ako ruke nisu iritirane i prekrivene ragadama, dovoljna vam je krema za suhe ruke koja je prirodna, hrani ruke, brzo se upija i ne ostavlja osjećaj ljepljivosti na koži. Krema, kakva je primjerice, krema od hidrolata i eteričnog ulja naranče, štitit će vam kožnu barijeru i štititi ruke od isušivanja. Osim što će vam pomoći u preventivi suhih ruku, ova krema preventivno će djelovati i na starenje kože ruku.

Zorina mast,  krema za ruke, krema za suhe ruke od naranče

Liječenje i terapija

Ako su problemi već uznapredovali i borite se s otvorenim ranicama i krvarenjem, ruke morate često mazati za što služi krema za ispucale ruke. Ova krema masnija je i duže se zadržava na koži. Iza sebe ostavlja prirodni zaštitni sloj pa imate osjećaj da cijelo vrijeme nosite nevidljive rukavice. Za smirivanje
upalnih procesa i ublažavanje peckanja i crvenila, bilo bi najbolje da je krema od biljaka s protuupalnim djelovanjem, kakva je recimo maslina. Nanosite je nakon svakog pranja ruku i nakon svakog izlaganja hladnoći. Uz malo više discipline ubrzo ćete primijetiti napredak, a vaše ruke bit će zaliječene, nježne i lijepe.

Zorina mast, krema za ruke, krema za ispucale ruke, krema za suhe ruke

Nakon što izliječite ruke potrebno je još malo pažnje da se problem ne vrati. Što sve možete učiniti za
svoje ruke?

  • nemojte se tuširati vrelom nego toplom do mlakom vodom
  • izbjegavajte sredstva na kojima nema oznake 100 % prirodno (pa i kreme za ruke)
  • koristite nježne, najbolje prirodne sapune
  • probajte čistiti s organskim sredstvima
  • ruke ne ‘ribajte’ ručnikom, nego ih nježno posušite tapkanjem
  • mažite ruke kremom za ruke!
Podijelite ovaj članak:

Povezani članci

  • Sve objave
  • Blog
0