BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 24,99 EUR

Zašto je upravo kolagen toliko važan za mladoliku kožu? 

Znate li što drži našu kožu? Kolagen. Ni manje, ni više. Da sročimo jednu brzinsku lekciju iz dermatologije („google“ obrazovanje): Kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom tijelu, a nalazi se u kostima, mišićima, koži i tetivama, dakle svugdje, i drži tkivo. On tvori mrežu koja daje čvrstoću i strukturu tijelu. Bitna je komponenta vezivnog tkiva i igra ključnu ulogu u održavanju stanica tijela zajedno. Upravo tako kolagen drži kožu i daje joj elastičnost i čvrstoću. Nažalost starenjem opada razina kolagena u koži (i tijelu), a kolagenska vlakna postaju tanja i slabija.

Zašto deveterostruki kolagenski serum?

Kako je u kozmetici uvijek zlatno pravilo: uvijek je bolje više podvrsta jednog sastojka nego samo jedan, kakav jest, tako smo mi u Zorinoj masti možda mrvicu i pretjerali i stavili 9 različitih kolagena + peptid koji potiče stvaranje kolagena (jer peptidi su komunikatori i mogu našu kožu na svašta nagovoriti).

Tih 9 vrsta kolagena upravo je potrebno (šalu na stranu) kako bi koža na svim nivoima (jer znamo da postoje 3 osnovna sloja kože) dobila maksimalan boost: hidrataciju, čvrstoću, elastičnost i strukturu. Ovi sastojci penetriraju na različite dubine kože gdje se vežu uz prirodan kolagen i djeluju na cijeli proces koji rezultira pomlađenim konturama i lijepom kožom. Kolagen je, stoga, neophodan protein za ljepotu, samo moramo znati u kojem obliku, u kojem mediju i na koji način ga je potrebno koristiti kako bi od njega dobili maksimum.

Naša preporuka

Koristite ga u proizvodima gdje ima više vrsta kolagena i u većim postocima, a gdje je sam proizvod lagan, hidratantan i po mogućnosti nižeg viskoziteta (fluid) kako bi se što brže apsorbirao i djelovao u koži.

Podijelite ovaj članak:

Povezani članci

  • Sve objave
  • Blog