Besplatna dostava za narudžbe iznad 24.99€

Zašto je upravo kolagen toliko važan za mladoliku kožu? 

Znate li što drži našu kožu? Kolagen. Ni manje, ni više. Da sročimo jednu brzinsku lekciju iz dermatologije („google“ obrazovanje): Kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom tijelu, a nalazi se u kostima, mišićima, koži i tetivama, dakle svugdje, i drži tkivo. On tvori mrežu koja daje čvrstoću i strukturu tijelu. Bitna je komponenta vezivnog tkiva i igra ključnu ulogu u održavanju stanica tijela zajedno. Upravo tako kolagen drži kožu i daje joj elastičnost i čvrstoću. Nažalost starenjem opada razina kolagena u koži (i tijelu), a kolagenska vlakna postaju tanja i slabija.

Zašto deveterostruki kolagenski serum?

Kako je u kozmetici uvijek zlatno pravilo: uvijek je bolje više podvrsta jednog sastojka nego samo jedan, kakav jest, tako smo mi u Zorinoj masti možda mrvicu i pretjerali i stavili 9 različitih kolagena + peptid koji potiče stvaranje kolagena (jer peptidi su komunikatori i mogu našu kožu na svašta nagovoriti).

Tih 9 vrsta kolagena upravo je potrebno (šalu na stranu) kako bi koža na svim nivoima (jer znamo da postoje 3 osnovna sloja kože) dobila maksimalan boost: hidrataciju, čvrstoću, elastičnost i strukturu. Ovi sastojci penetriraju na različite dubine kože gdje se vežu uz prirodan kolagen i djeluju na cijeli proces koji rezultira pomlađenim konturama i lijepom kožom. Kolagen je, stoga, neophodan protein za ljepotu, samo moramo znati u kojem obliku, u kojem mediju i na koji način ga je potrebno koristiti kako bi od njega dobili maksimum.

Naša preporuka

Koristite ga u proizvodima gdje ima više vrsta kolagena i u većim postocima, a gdje je sam proizvod lagan, hidratantan i po mogućnosti nižeg viskoziteta (fluid) kako bi se što brže apsorbirao i djelovao u koži.

Podijelite ovaj članak:

Povezani članci

  • Sve objave
  • Blog
1