Besplatna dostava za narudžbe iznad 24.99€

Vitamin C za lice – koji su mu benefiti i kako se koristi?

Ako marljivo radite kako bi vaša koža ostala što dulje mlada, svježa i lijepa, sigurno ste čuli za veličanstveni vitamin C. Vitamin C trenutno je jedan od najboljih seruma u anti-age kategoriji, koji će koži vašega lica ponuditi rješenje za održavanje glatne, jednolične i sjajne kože.

Što je vitamin c serum?

Zvuči kao čarolija, a djelom to i je. Vitamin C serum za lice nova je formula mladolikosti i lijepog izgleda. U čemu je zapravo njegova tajna? Naime, iako redovito unosimo vitamin C kroz hranu, nitko ne može jamčiti da će, i u kojem omjeru, unesena količina vitamina C doći i do vaše kože. Upravo zbog toga koži morate ponuditi alternativu kako biste je dodatno nahranili.

Vitamin C za lice siguran je za skoro sve tipove kože, hidratizira je i uklanja hiperpigmentaciju. Nije škodljiv ni za lica sklona crvenilu pa ga se ne moraju kloniti niti osobe s rozaceom. Ukoliko nijedan od ovih problema nije vaš, vitamin C ponudit će vam još nekoliko svojih blagodati – smanjuje tamne krugove oko očiju, potiče stvaranje kolagena, zateže kožu lica, štiti je od sunca, ublažava površinske upalne procese na koži…

Benefiti vitamina C

Većina ljudi može koristiti vitamin C serum poput ovoga od Zorine masti tijekom dužeg vremenskog razdoblja bez ikakvih kontraindikacija. Neka ranija istraživanja pokazala su da vitamin C može izazvati manje iritacije na koži u koncentracijama većim od dvadeset posto. Upravo zato koncentracija vitamina u kozmetičkim preparatima kreće se od 10 do 20 posto.

Zbog svoje bezopasne naravi može se koristiti u kombinaciji s kiselinama, retinolom i SPF-om. Ipak, prije kombiniranja seruma i preparata, potražite savjet stručnjaka. Čisto da ne pretjerate s nanošenjem svega odjednom, a i da znate koji preparati će pospješiti bolju apsorpciju vitamina C u dubinske slojeve kože. Ili u kojoj kombinaciji će vitamin C pokazati svoje najvažnije svojstvo – hidratizaciju.

Vrijedni vitamin C vašu će kožu umiriti, izgaditi joj bore i pomoći joj da bude svjetlija i mladolika, sprječavanjem (ii usporavanjem) nastanka melanina zaduženog za tamne nijanse kože.

Nakon niza hvalospjeva o vitaminu C, i dalje nismo gotovi. Naime, ovaj preparat pomoći će i u neutralizaciji slobodnih radikala koji uzrokuju oksidativna oštećenja, i u osnaživanju imunološkog sustava kako bi se spriječile upalne reakcije, te potiče proizvodnju kolagena. A zbog činjenice da smanjuje crvenilo, upale, tamne sjene i hiperpigmentaciju, logično je da vitamin C serum za lice zapravo čini da izbrišete nekoliko godina s vašeg lica. Kao filter na Instagramu. Impresivno, zar ne?!

Slaže li se s kolagenom?

I njega drži pod kontrolom! Kolagen je protein koji se prirodno smanjuje tijekom godina. Proizvodnja kolagena povezana je s elastičnošću i čvrstoćom kože te s nastankom bora. Kada razine kolagena počnu padati, vaša koža može se početi opuštati. Vitamin C i tu priskače u pomoć, s obzirom da se sinteza kolagena ne može se dogoditi bez vitamina C. Vitamin C može pomoći smanjiti izgled opuštene kože, čineći da vaša koža izgleda čvršće i zategnutije.

Naravno, nije svemoguć, morate mu i sami malo pomoći. Uz brigu o koži lica, dovoljno hidratacije te uz savjesno izlaganje suncu, dodavanje vitamina C dat će vam izvrsne i brze rezultate (u samo nekoliko tjedana).


Kako koristiti vitamin C serum?

Iako se vitamin C općenito dobro podnosi, svi proizvodi za njegu kože imaju potencijal za izazivanje alergijskih reakcija i drugih nuspojava. Kako biste bili bezbrižni, napravite mali test prije nego ga stavite na lice.

Na podlakticu nanesite malu količinu proizvoda i ostavite jedan dan. Ako nakon 24 sata ne budete imali nuspojave, slobodno ga nanesite na lice. Ako se reakcija dogodi, prestanite ga koristiti. Ako se pojave osip, crvenilo ili koprivnjača, javite se liječniku.

Serum s vitaminom C obično se nanosi jednom ili dvaput dnevno. Prije nanošenja seruma najprije očistite kožu, zatim nanesite tonik, i na koncu serum s vitaminom C pa tek onda kremu za lice. Pazite da proizvode za njegu lica nanosite čistim rukama.

Vitamin C serum može se sigurno koristiti zajedno s drugim aktivnim sastojcima, iako korištenje uz proizvode koji sadrže niacinamid može smanjiti njegovu učinkovitost.

Stoga najprije provjerite s kojim proizvodom izaziva dobre, a s kojim loše spojeve. I naravno, nemojte koristiti vitamin C ako mu je istekao rok trajanja. Provjerite – ako je proizvod potamnio ili promijenio boju na neki drugi način, vjerojatno je došlo do oksidacije vitamina C. Iako je proizvod još uvijek siguran za upotrebu, više nema isti učinak.

Podijelite ovaj članak:

Povezani članci

  • Sve objave
  • Blog
0