Besplatna dostava iznad 24,99€ — Mogućnost plaćanja pouzećem!

Krema poslije sunčanja na kojoj će koža zahvaliti

Ima li netko za koga znate da svake godine, bez obzira koji zaštitni faktor koristi, ne pocrveni na plažama? Ima? Ruku na srce, losioni i ulja sa zaštitnim faktorima više služe kako bi se mi sami opušteno crvenjeli i gorjeli na suncu, nego što nas zaista štite kako nam govore.

Upozorenja babe Zore da se ne izlažete suncu predugo i kad je ono najjače, već pametno: pomalo i kad je slabije, često puta ostaju napola u uhu. No, ne želimo sada mijenjati stečene navike, već vam pomoći spasiti kožu kad sunce već uzme svoje!

Opasnost izlaganja suncu

Mast babe Zore, naša Zorina mast, krema poslije sunčanja, već generacijama spašava crvene, opečene, bolne i suncem oštećene kože. A što se zapravo dešava? Sunčeve zrake, iako potrebne za život i zdravlje, u ljetno godišnje doba postaju izrazito jake, naš sloj ozona sve slabije filtrira štetne UV (UVA i UVB) zrake koje mi ljudi moramo izbjegavati.

Ukoliko nemamo dobru zaštitu ove zrake oštećuju DNK u stanicama kože, slamaju kolagen i tako uzrokuju izgorenu, crvenu i bolnu kožu koja može trajno rezultirati preuranjenim vidljivim starenjem kože, ili fatalno karcinomom. Stoga, ako pretjeramo sa izlaganjem suncu, najviše kada je koža još bijela i nježna, ona će umjesto tamnjenjem odgovoriti bolnim crvenilom, te neugodnim „pikanjem“ i svrabom i potrebno je odmah reagirati – čim prije tim bolje.

Kako djeluje Zorina mast?

Zorina mast djeluje na dva načina – smiruje nadraženost i neugodan osjećaj te dubinski hrani kožu kojoj je upravo „spaljena“ hidratacija, te je ugrožen dobar dio kolagena. Rezultat ove dvije aktivnosti Zorine masti na izgorenu kožu rezultira osjećajem ugode, opuštanja i smanjenja crvenila. Kombinacija divlje bazge, maslinovog ulja i gospine trave posjeduju ljekovite elemente koje pomažu oporavak i smanjuju razinu oštećenja kolagena i epitela općenito.


Naša preporuka

Mi bismo vam svakako preporučili da se klonite pretjeranog izlaganja suncu, no ako vas baš zahvati, ako zaspete ili dogovorite spoj i želite onaj sexy, preplanuli ton, onda se pak oboružajte s jednom teglicom Zorine masti kao prvom pomoći za plažu.

Podijelite ovaj članak:

Povezani članci

  • Sve objave
  • Blog