Besplatna dostava za narudžbe iznad 24.99€

Zorin dnevnik, dan 4.

Hidratantna krema za lice
Dan 4., sastojak: 4., naziv: MSM (methylsulfonylmethane iliti dimethyl sulfone)

MSM je prirodni oblik sumpora koji je prisutan u svakom živom biću i jedan od najvažnijih elemenata u ljudskom tijelu , te ga se često reklamira kao mineral “ljepote” ili mu se jednostavno daje atribut “ljekovit” jer ne samo da potiče cirkulaciju i ublažava upale, već igra ključnu ulogu u proizvodnji i sastavu dva, za kožu bitna proteina: kolagen i keratin.

MSM ipak nije čisti sumpor, već spoj sumpora (koji se sastoji od oko 34 posto sumpora zajedno s kisikom, ugljikom i vodikom) i vitalan je za zdravu funkciju svake stanice, organa i tkiva u našem tijelu.

Osim što ima prednosti u povećanju kolagena, MSM se bori protiv vanjskih oštećenja kože koja se često očituju u vidljivim znakovima kao što su promjena boje, fine bore i opuštenost. To čini tako što pomaže povećati proizvodnju glutationa, jednog od najvažnijih prirodnih antioksidansa u tijelu.

Zbog svega toga ga je prilično teško pobijediti u borbi protiv ekstrinzičnog starenja (način života i okoliš). I zbog svega toga, on je našao svoje mjesto, visoko na redoslijedu sastojaka i u Zorina Mediteranskoj hidratantnoj kremi.

Podijelite ovaj članak:

Povezani članci

  • Sve objave
  • Blog
0